5 statistici care arată cât de mare este impactul video-urilor pe Facebook

De la sfârșitul anului 2014, până la sfârșitul anului 2015, videoclipurile pe Facebook au crescut cu 7 miliarde de vizualizări pe zi. In 2014, Mark Zuckerberg însuși a afirmat că 5 ani mai târziu, “cea mai mare parte a Facebook-ului va fi video”.

Astăzi, se pare că predicția lui se dovedește a fi adevărată, mult mai devreme decât s-a crezut inițial.

Iată 5 statistici principale care arată cât de important a devenit cu adevărat videoclipul pe Facebook.

1. Oamenii petrec de 3 ori mai mult timp vizionând video live

Când Facebook a anunțat “Live”, propria sa emisiune video live, mulți au prezis sfârșitul lui Meerkat și vremuri tulburi pentru Periscope. Și asta este exact ceea ce sa întâmplat.

Facebook Live a însemnat democratizarea videourilor live, democratizând tehnologia care a devenit accesibila tuturor. Și funcționează: astăzi, utilizatorii Facebook petrec până la de 3 ori mai mult timp vizionând videoclipuri în direct decât pre-înregistrate.

Facebook a observat acest lucru și a decis să facă mai multe videoclipuri live în Newsfeed. Ultimele cifre arată că utilizatorii petrec de 3 ori mai mult timp vizionând videoclipuri live în comparație cu un videoclip pre-înregistrat:

„Facem o mică actualizare a fluxului de știri, astfel încât videoclipurile de pe Facebook Live să aibă o probabilitate mai mare să apară mai sus în News Feed atunci când aceste videoclipuri sunt live.

2. Noi postăm cu 75% mai multe videoclipuri decât acum un an

Nu numai că vizionăm mai multe videoclipuri pe Facebook decât oricând, dar producem și partajam mai mult. Deja din 2015, numărul de videoclipuri distribuite de utilizatori pe platformă a crescut cu 75% la nivel global.

În S.U.A., acest număr este chiar mai mare, utilizatorii Facebook partajând până la 94% mai multe postări video decât cu un an în urmă.

3. Facebook generează 8 miliarde de vizionări video zilnice

În 2014, au existat doar 1 miliard de vizualizări video pe Facebook pe zi. Un an mai târziu, acel număr a crescut la o vizionare de 8 miliarde de ori pe zi, ceea ce este absolut uimitor.

Desigur, există o dezbatere continuă despre ceea ce se califică drept vizualizare video. Unii cred că standardele Facebook de a număra o vizualizare după doar 3 secunde nu corespund standardelor din industrie, mai ales când YouTube consideră o vizualizare numai după ce utilizatorul a vizionat cel puțin 30 de secunde.

4. Oamenii au privit peste 1 milion de ore de video pe Samsung VR

Când Facebook a anunțat că va lansa o bibliotecă video dedicată pentru Samsung VR, nu a fost evident de ce compania a luat o astfel de decizie. La urma urmei, Facebook a achiziționat Oculus si a părut surprinzător sa contribuie la creșterea utilizării Samsung VR Gear.

Cu toate acestea, Facebook a anunțat acum că peste 1 milion de ore de video au fost deja consumate pe Samsung VR.

5. Videoclipurile au un reach organic mai mare cu 135% față de fotografii

Dacă mai aveți nevoie de încă un motiv pentru a începe să utilizați mai multe videoclipuri pe canalele dvs. Facebook, acesta ar trebui să fie suficient. Videourile (live sau nu) generează un reach organic cu până la 135% mai mare decât o postare foto pe Facebook.

În momentele în care impactul organic pare să fie în scădere pentru toată lumea de pe Facebook, videoclipul ar putea fi soluția.