Facebook: Demografie și utilizare

Iată câteva statistici demografice importante de urmărit.

1. Există 1,49 miliarde utilizatori zilnic activi pe Facebook, începând din septembrie 2018.

Facebook continuă să înregistreze o creștere consistentă în utilizare, ceea ce înseamnă că există o șansă uriașă de a te conecta cu o mare parte a publicului țintă.

2. Utilizatorii accesează site-ul sau aplicația Facebook, în medie, de opt ori pe zi.

Chiar dacă aceasta înseamnă că deschid aplicația și o parcurg rapid, ai opt șanse pe zi pentru a le atrage atenția și a-i angaja, indiferent dacă folosești marketing organic sau plătit. Gândește-te la numărul de lucruri pe care le faci de opt ori pe zi și vei vedea că lista nu este prea mare.

3. Oamenii petrec în medie 35 de minute pe zi pe Facebook.

Cu oamenii stând pe platformă atât de mult, vorbim de mai mult decât de simpla derulare în mod inactiv de fiecare dată când se conectează. Oamenii se implică, socializează și se conectează.

4. Facebook are peste 150 de milioane de vizualizări zilnice ale Poveștilor Facebook.

Deși pare să reprezinte doar o mică parte a numărului total de utilizatori de pe Facebook zilnic, acesta este încă un procent enorm, în special având în vedere că este o funcție nouă și în creștere. Recomandăm mereu clienților să folosească Poveștile, pentru că îi ajută la creșterea vizibilității organice și crește probabilitatea ca audiența lor țintă să le vadă conținutul în mod regulat.